Piroska
-1 °C
5 °C

Kubica otthon érzi magát a Hungaroringen

2010.07.30. 10:39

Robert Kubica, a Forma-1-es Renault lengyel pilótája különösen jó érzésekkel érkezett a Hungaroringre, a XXV. Magyar Nagydíjra, ugyanis minden évben itt szorít érte a legtöbb szurkoló.

„Lengyelországhoz ez a verseny van a legközelebb, szóval a Magyar GP-t nyugodtan nevezhetjük az én hazai futamomnak” - nyilatkozta Kubica, aki jelenleg a hetedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

A 25 éves pilóta szerint a francia istálló ugyan motorerőben nem veheti fel a versenyt a legjobbakkal, de a technikás magyar pályán akár egy jó eredményt is elérhet.

„Monaco óta már rengeteg idő eltelt, azóta a csapatok többsége már használja az F-csatornát, azaz a leárnyékolt hátsó szárnyat, de úgy gondolom, itt ez nem sokat számít majd, bár némi előnyt azért jelenthet. A pálya karaktere viszont szerintem fekszik a mi autónknak” - tette hozzá Kubica, aki a hercegségben a harmadik helyen végzett. A Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki programja 10 órakor az első szabadedzéssel kezdődött, a futamot vasárnap 14 órától rendezik.