Schumacher: Túl sok helyet hagytam neki

2010.08.01. 19:10
Barrichello szerint Schumacher őrült, a német vállat vont. A brazil szerint nincs szükség rá az F1-ben.

"Ez Forma-1, még túl sok helyet is hagytam neki, hiszen elment" - nyilatkozta Michael Schumacher a RAI televíziónak percekkel az után, hogy majdnem a falra szorította Rubens Barrichellót a Magyar Nagydíjon.

Körökkel a vége előtt a brazil a 10. helyért kezdett előzni, belülre ment, Schumacher elkezdte rácsukni az ajtót. Háromszáz kilométer/órás sebességnél centikre volt egymástól a két kocsi, a Williams centikre a betontól, majd a fűre kényszerült, míg végül lehagyta a Mercedest.

A manőverért Schumachert a következő futamon tíz hellyel hátrébb sorolják a rajtnál, Barrichello szerint őrült.

"Egy ilyen őrültnek engedtem volna, de nem most. Ez volt az egyik legszebb manőverem, tőle meg a legrondább. Nincs erre szükségünk. Visszajön három év után, és ezt csinálja, semmi szükségünk erre" - panaszkodott a spanyol La Sexta csatornának a brazil.

A büntetés ellenére a német állítja, semmi rosszat nem tett. "Tudjuk, hogy vannak sajátos hozzáállású pilóták, de Rubens külön kategória. Egyszer lehet irányt váltani, így is csináltam. Nyilvánvaló, hogy volt elég hely, hogy elférjen, össze sem értünk, vagyis épp elég helyet hagytam neki. Nem adok ajándékot a pályán, ha meg akarsz előzni, küzdened kell, így is történt" - mesélte a BBC-nek.

Úgy gondolta, Barrichello a másik irányból fog támadni: "Láttam, hogy közeledik, ezért befelé húzódtam, egyértelművé tettem, menj a másik oldalra, ott több helyed lesz. Ő nem azt választotta, ezért kicsit szorosan alakult".

Schumacher és Barrichello 2000 és 2005 között csapattársak voltak a Ferrarinál, a dél-amerikai távozása óta hangoztatja, az olaszok nem hagyták nyerni, kettes számú pilóta volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport