Lujza
-2 °C
13 °C

Webber: De jó érzés lekörözni Schumachert

2010.08.02. 12:05
Az ausztrál hungaroringi győzelmét társa ajándékának, és remekül összejött taktikájának köszönheti. Schumacher leelőzését különösen élvezte.

Megnyerte az izgalmas Magyar Nagydíjat Mark Webber, a Red Bull 100. F1-futamán győzött. Az ausztrál nem számított esélyesnek csapattársa, Sebastian Vettel miatt, aki még nála is sokkal gyorsabb volt az időmérőn.

A német biztosan vezetett is, de buta hibák után megbüntették, harmadiknak esett vissza. Webbernek ekkor még nem volt meg a verseny, a lágyabb gumikon kellett kerékcserényi időt kiautóznia, hogy Fernando Alonso elé jöhessen vissza. A spanyol a biztonsági kocsi alatt állt meg gumiért, Webber a pályán maradt, hogy eléje kerülhessen.

"Változtatnunk kellett a taktikán, hogy Fernandót megelőzhessük, a lágy gumitól sokat követelt ez a lépés. Tudtuk, hogy nagyjából 20 másodperc előnyre van szükségem, de mondtam, hagyjunk rá még egy kicsit, hogy nyugodtabban dolgozhassanak a srácok a gumikkal. A bal első jól el is kopott, de amikor feltették az új garnitúrát, már tudtam, zsebben a futam. A stratégia enyhén rizikós volt, de nem vészes" - értékelte győzelmét Webber, aki idei negyedik győzelmével vezeti a világbajnokságot.

"Ajándék volt, de nem kapok gyakran, úgyhogy elfogadtam. Sebastian balszerencsés, hogy veszített két pozíciót" - mondta csapattársáról.

Futamának fénypontja az lehetett, amikor a hajrában lekörözte Michael Schumachert. A rádióba azt mondta, "oh, ez jól esett".

"Tudják sokszor kaptam tőle kört, amikor középkategóriás voltam, ahhoz, hogy egy Michael erősségű pilótát így otthagyj, mindennek össze kell állnia. Ez nem gúny volt, kivételes, hogy összejöhetett" - mesélte Webber.

A Red Bullt a McLaren és a Mercedes támadja, állítják, illegális első szárnyat vagy fenéklemezt használ, de az autó minden ellenőrzésen átment eddig. Webber szerint kocsijuk egyszerűen csak jobb, mint a többi, és ez a Hungaroringen különösen feltűnő.

"Amikor ilyen, a megszokottól eltérő pályán megyünk, akkor derül ki, melyik az igazán jó autó."