Schumacher azonnali kizárást úszott meg

2010.08.03. 15:21
Azért nem kapott fekete zászlót a Magyar GP-n Barrichellót letoló német, mert mire a bírák megkapták a videó-bizonyítékot, leintették a futamot.

"Fekete zászló jobb példát mutatott volna a fiataloknak, de mire megkaptuk a videókat, kifutottunk az időből. Ha maradt volna elég kör, kizárhattuk volna, de meg kellett néznünk, és meg kellett állapodnunk a büntetésben" - árulta el kedden a BBC Rádiónak Derek Warwick, miért nem intették ki a Magyar Nagydíjról Michael Schumachert Rubens Barrichello leszorításáért.

A volt F1-pilóta Warwick csatlakozott a Hungaroringen a versenybírákhoz szakértőnek, a 66. kör után alig négy körük maradt a döntésre. Az angol elmondta, a német félvállról vette az esetet.

"Utólag kellett ítélnünk, meghallgattuk Rubenst és Michaelt, aki elkeserítően viselkedett, ezért nem volt más választásunk, mint a tízhelyes büntetés."

Schumachert a következő futam rajtjánál 10 pozícióval hátrébbsorolják.

"Kizárhattuk volna a következő egy-két GP-ről, de úgy éreztük, a 10 rajthely elég komoly büntetés Spára, valójában vége is a versenyének. Reméljük, ebből tanul, és emlékezni fog rá, hogy a felügyelők nem tűrik az ilyen vezetést."

A 41 éves mercedeses a történtek után közvetlenül szemtelenül nyilatkozott, de egy nappal később elismerte, hibázott, és bocsánatot kért Barrichellótól.