Mark Webber közel a visszavonuláshoz

2010.08.24. 17:35
Az ausztrál 2011 végén hagyhatja abba, akár előbb is, ha világbajnok lesz. Kimi Raikkönen is Red Bull-pilóta, bár épp a napokban zárta ki, hogy visszatérjen.

"Meg akarom nyerni a vb-t, ez megváltoztatná az életem. Tudni akarom, milyen érzés, de azt nem tudom garantálni, hogy 2012-ben is itt leszek" - nyilatkozta Mark Webber a dél-amerikai Esporte Espetacular című lapnak a hétvégi Belga Nagydíj előtt.

A pénteken 34 éves ausztrál pilóta vezeti a pontversenyt, a legjobb autóban ül, szerződése a Red Bull-nál 2011 végéig él.

"Az élet nem csak Forma-1, fiatalokkal akarok dolgozni, segíteni nekik, hogy elérjék az álmaikat. Hegyet másznék, amíg tudok, aztán ha megöregedtem, visszatérek Ausztráliába borozgatni."

Csapatával Silverstone-ban nézeteltérése támadt, de Magyarországon újra nyert. Vb-favorit, nem kizárt, ha idén megszerezné a címet, nem is várna egy évet a visszavonulással.

Pótlása egyelőre fel sem merült, de a Red Bullnak van még Forma-1-es pilótája, Kimi Raikkönen, aki a rali-vb-n indul. A finn épp a hétvégén zárta ki, hogy visszatérjen az F1-be, bár megjegyezte, sosem lehet tudni. Korábban azt mondta, csak vb-esélyes F1-autóba ülne be ismét.