Alonso: Monza necces, ha kikapunk, vége

2010.09.09. 11:11
A csapatfőnök szerint ha újra kikapnak, hétfőn 2011-re kezd készülni az istálló. Alonso visszafogottan optimista.

"Ha Monza rosszul alakul, és a Red Bull még jobban elhúz, akkor hétfőn minden erőnkkel a jövő évi autóra koncentrálunk" - nyilatkozta a hétvégi Olasz Nagydíj előtt Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök a Corriere dello Sportnak.

Vb-esélyesük, Fernando Alonso 41 ponttal áll a vezető mclarenes Lewis Hamilton, 37-tel a második Mark Webber mögött, ha Belgium után újra pontokat veszít velük szemben, sansztalanná válhat. Így gondolja ő is: "Semmi értelme tagadni, hogy necces pillanathoz értünk. Ha Monzában nem szerzünk elég pontot, ellenfeleink viszont igen, és elhúznak az élen, akkor a pontverseny nagyon nehéz lesz".

A spanyol Domenicali véleményét árnyaltabban fogalmazta meg: "Nem mondom, hogy a vb lehetetlenné válik, mert az F1-ben olyan nincs, de felkészültünk minden eshetőségre, és ha kell, lépünk".

Spában nem hozta a várt formát a Ferrari, technikailag újra lemaradt a riválisoktól, de egyenesben lehetett tesztelni azóta, ami Alonso szerint sokat segít a gyors monzai pályán.

"Megértettünk, és helyre tettünk dolgokat, bízom benne, hogy a dobogót elérhetjük, ott lehetünk, mint a nyári szünet előtt" - idézte a Ferrari-honlap a vakáció előtt Magyarországon második, Németországban győztes pilótáját.