A Renault vinné Raikkönent és a pénzt is

2010.09.23. 21:38
A finn megkeresése megtisztelő, de az anyagiakra is figyelniük kell a franciáknak. A Lotus segítségével oldanák meg.

"Hízelgő az érdeklődése, mert azt mutatja, hogy újra vonzóak vagyunk egy világbajnoknak is" - nyilatkozta Eric Bouiller Renault-csapatfőnök, miután Kimi Raikkönen bejelentkezett istállójához a következő szezonra.

A finn menedzsmentje is megerősítette, tárgyalnának a franciákkal, mert a jelenleg ralizó pilóta vissza akar térni a Forma-1-be. Korábban azt mondta, csak versenyképes autóba ülne be újra, a Renault Robert Kubicával többször dobogón végzett, a közvetlen élmezőny - Ferrari, Red Bull, McLaren - után a legerősebb csapat.

"Az autónk egy és háromnegyed másodpercet gyorsult az év eleje óta, talán mi fejlődtünk a legtöbbet. Elégedettek lehetünk, mert bebizonyítottuk, hogy a legmagasabb szinten is képesek vagyunk dolgozni" - mondta Bouiller, aki a tavalyi csalásbotrány után vette át a Renault-t, és építette újjá egy francia befektető, illetve Kubica nem kis segítségével.

Raikkönent szívesen látná jövőre, de anyagilag még nem jöttek teljesen helyre, így függenek másik pilótájuktól, az orosz Vitalij Petrovtól: tehetséges, nem fizet a helyért, de olyan szponzorokat hoz, amik csak miatta hirdetnek az F1-ben.

A Renault-nál állítják, megvizsgálják, gazdaságilag mi a legkedvezőbb, ez után kezdenek gondolkozni Raikkönen igazolásán. A brit sajtó úgy tudja, ez csak részben igaz, mert már elkezdték szervezni a finn megszerzését úgy, hogy közben az orosz tőkét is megtarthassák - jövőre a Lotusnak is szállítanának motort, és lepasszolnák a briteknek Petrovot, hogy felszabaduljon a hely Raikkönennek.

A Lotus-Renault-szerződéskötés már majdnem biztos, a Lotus állítólag Heikki Kovalainen helyett ültetné be Petrovot Jarno Trulli mellé.