Fél centiméteren múlt Webber defektje

2010.09.27. 19:54
A Bridgestone-főnök sem látott olyat, hogy egy gumi 25 kört kibírjon, miután lefordult a felniről. Az ausztrálé a Hamilton-karambolnál sérült meg, de kitartott.

"Nagyon, nagyon szerencsés, öt milliméter, és lecsúszik a gumi, csökken a nyomás. Másik mázlija, hogy ezen a pályán nincs túl gyors balkanyar, az kivégezte volna a gumit" - nyilatkozta Hirohide Hamasima Bridgestone-főnök, mikor meglátta Mark Webber jobb első kerekét a Szingapúri GP céljában.

Az ausztrál Lewis Hamiltonnal ütközött a futam felénél, az angol kereke kitört, a Red Bull látszólag sértetlenül haladt tovább. Szabad szemmel csak megállása után lehetett észrevenni, hogy a balesetnél a gumi elfordult a felnin, csak a lélek tartotta rajta.

Az autosport.com megkérdezte Hamasimát, találkozott-e már ilyennel: "Soha. Előfordult hasonló, de mindig csak néhány kört bírt ki a gumi, hogy 25-öt kitartson, ez hihetetlen".

webbrim1

A Red Bull-főnök Chris Horner is csak csodálkozott: "Mark mázlihatáron ment, ez a jobb első gumi már elindult lefelé a felniről. Életemben nem láttam még ilyet".

Webber harmadikként futott be, 11 ponttal vezeti a bajnokságot Alonso előtt.