A Renault találkozni akar Raikkönennel

2010.09.29. 09:33
A főnök meg akar bizonyosodni róla, a finn komolyan venné az F1-et. Petrovval továbbra is elégedetlen.

Tudni akarja Eric Boullier Renault-csapatfőnök, hogy mennyire gondolja komolyan Forma-1-es visszatérést Kimi Raikkönen.

A finn menedzsmentje néhány hete megkereste a franciákat, mert a jelenleg ralizó pilóta szeretne náluk versenyezni 2011-ben. Boullier örült a lépésnek, de mielőbb beszélni akar Raikkönennel is, csak utána derülhet ki, leigazolják-e őt, esetleg megtartják Robert Kubica mellé Vitalij Petrovot vagy mást szerződtetnek.

"Egyre közelebb vagyunk a döntéshez, ám meg akarunk fontolni minden lehetőséget. Néhány jelentkezőt már elküldtem, de Kimi az egyik esélyesünk. Többször elmondtam, hogy mindenek előtt találkozni akarok vele, még mielőtt bármibe kezdünk. Többet akarok tudni a visszatérési szándékáról" - nyilatkozta az autosport.com-nak a menedzser.

Raikkönen helyzete a pénztől is függ, a Renault anyagilag is maximálisan jól akar járni, Petrov sok orosz szponzort hoz az istállóhoz, még ha jelenleg nem is elégedettek vele.

Az újonc a legutóbbi, szingapúri nagydíjon kipördült az időmérő felénél, de így is az elfogadható 13. rajthelyet szerezte meg. A futamon Nico Hülkenberg kiütötte, Boullier nem okolta pilótáját a kiesés miatt, viszont kijelentette, eddigi teljesítménye nem elég a hosszabbításhoz.

Korábban elmondta, a szezon végéig eldől, és közlik, ki lesz Kubica társa jövőre.