Hülkenberg: Megvan a fizetésemelés

2010.11.07. 08:45
Váratlan első rajthelyével is csak akkor hajthat a győzelemre a williamses, ha esik, tudja, szárazon lehagyják a vb-favoritok. Nem is akar a világbajnokságba avatkozni, szerződése meghosszabbításáért hajt.

"Na, ez fizetésemelést jelent, oké, csak viccelek, de hihetetlen, el sem hiszem, hogy összejött. A mérnököm azt mondta, még egy lehetőségem van, koncentráltam, és elkerültem a nedves foltokat" - nyilatkozta Nico Hülkenberg, miután megszerezte karrierje első F1-es pole pozícióját Brazíliában.

A 23 éves williamses használta ki legjobban a száradó pályát, bő másodpercet vert a szárazon sokkal gyorsabb Red Bullokra is. Tudja, ha vasárnap nem esik, nem sokáig maradhat az élen: körülötte csak vb-esélyesek lesznek, sorrendben Vettel, Webber, Hamilton, Alonso.

"A legjobb lenne elrajtolni, és otthagyni őket, de ha száraz marad, ez nem fog megtörténni. Odateszem magam, de ezek a srácok világbajnokságért mennek, nem akarok balhét. A hatodik helyért küzdünk a konstruktőr-vb-n a Force Indiával, ehhez kell pontokat szereznem" - beszélt esélyeiről a német.

Sikere a legjobbkor jött, a Williamsnél ugyanis még nem biztos jövő évi szerződése. "Semmi sem dőlt el, de ha odafigyelek, erre vagyok képes. Tőlük függ, megtartanak-e, úgy érzem pozitív lesz a döntés."