Montezemolo visszautasította a bírálatokat

2010.11.16. 20:50

Luca Cordero di Montezemelo, a Ferrari elnöke a La Repubblica című napilapban válaszolt az őt ért kemény kritikára, miután Fernando Alonso, a maranellói csapat spanyol pilótája vasárnap nem tudta megnyerni a Forma-1-es világbajnokságot.

"Nem vagyunk vesztes nemzet" - fogalmazott di Montezemolo. "A Ferrari hosszú története során megtanult emelt fővel, becsülettel veszteni és nyerni. Tudom óriási hibát követtünk el az utolsó versenyen, ennek ellenére nincs okunk a szégyenkezésre. Analizáljuk és tanulunk ebből, aztán továbblépünk és készülünk a következő kihívásokra."

Az Abu-Dzabi Nagydíjon szenvedett kudarc után többen keményen bírálták Montezemolót, sőt Roberto Calderoli tárca nélküli miniszter egyenesen a lemondását követelte. A Ferrari közleményben védte meg a sportvezetőt: "Akadnak olyan politikusok, akik az emeleti ablakból ugranának a győztes nyakába, ám ha veszít, azonnal hóhérért kiáltanak".

A vasárnapi Abu-Dzabi GP-n a német Sebastian Vettel győzött, és világbajnok lett. A verseny előtt még éllovas Alonso a rosszul megválasztott boxkiállás miatt Vitalij Petrov (Renault) mögé szorult, a verseny java részén át képtelen volt megelőzni az oroszt, így lelassult, hetedik lett, így csak második a végelszámolásnál.