Jövőre futamgyőzelmekért hajtok

2010.12.22. 20:54
Michael Schumacher kedvét nem vette el visszatérése utáni első, sikertelen szezonja, három évvel számol, már alig várja a következőt.

"A kritikát elfogadom, nem voltam jó egy pillanatra sem, ezért állom a véleményeket. Ha ki tudom szűrni a hasznosakat, még előrébb is vihetnek. Sokkal fontosabb persze, hogy nagyon élvezem az építkezést, és ez a legfontosabb, mert így a motivációval nincs gondom. Már alig várom az új szezont" - mondta Michael Schumacher saját honlapján, ami visszatérése bejelentésének egyéves évfordulójára rövid interjút közölt a hétszeres bajnokkal.

A német mélyen a várakozások alatt teljesített, dobogóra sem állhatott, még csapattársától, Nico Rosbergtől is simán kikapott a Mercedesnél.

"A kihívás nagy, az elvárásaim nem teljesültek, eredményekben alulteljesítettünk, de mindig is azt mondtam, a célokért küzdeni kell. Együtt dolgozunk, hogy valami nagyszerűt építsünk, ez egy hároméves projekt. Nem könnyű, de így a kihívás még izgalmasabb - nyilatkozta Schumacher. - Egyikünk sem az a típus, hogy feladja, ha nehézségbe ütközik, ez csak elszántabbá tesz minket. Azt hiszem, bizonyítottam a múltban, hogy imádom a kihívásokat, és elbírok velük. Egyáltalán nem bánom, hogy visszatértem".

A Mercedes is jóval gyengébb volt, mint várni lehetett, bár a szezon végére mintha kezdte volna elkapni a fonalat az istálló. A 41 éves pilóta is így érzi, ezért optimista: "A szezon végére kezdtünk magunkra találni, pozitívan látom a jövőt. Fizikailag egyáltalán nem terhelt meg az év, ez is bíztató. Ismerve a fejlesztéseinket, bízom benne, hogy jövőre futamgyőzelmekért küzdünk."

A szezon március 11-én kezdődik a Bahreini Nagydíjjal.