Korlátozottságra számítunk a mozgásában

2011.02.17. 12:16
Robert Kubica orvosai nem optimisták az F1-pilóta könyökműtétje után.

Háromszor, összesen 24 órán keresztül műtötték Robert Kubicát 11 nappal ezelőtti brutális ralibalesete óta, legutóbb szerdán, amikor helyre rakták utolsó törött csontjait is. Az első és a második operáció után optimistán nyilatkoztak orvosai, most viszont jóval visszafogottabban.

"Helyre tettük a felkari részt, a könyök vérellátását kielégítően visszaállítottuk, de továbbra is kritikus kérdés, hogy visszanyeri-e teljes működőképességét. Nyilvánvalóan bizonyos korlátozottságra számítunk a mozgásában" - mondta a nyolcórás műtét után Francesco Lanza professzor a La Gazzetta dello Sportnak.

Az újságírók természetesen folyamatosan azt kérdezik, képes lesz-e újra a Forma-1-ben vezetni a lengyel, de erről továbbra sem tudnak konkrétat: eddig arról beszéltek, a teljes felépülés egyáltalán nem kizárt, de Lanzának a fenti nyilatkozata nem ezt sugallja, sőt.

"A holnapról beszélni értelmetlen, abban a fázisban vagyunk, amikor csak várhatjuk, mi lesz a munkánk eredménye. Stabilizálódniuk és gyógyulniuk kell a megszakadt részeknek. A műtét jól ment, sikerült, jelenleg úgy gondoljuk, nem lesz szükség több operációra, és ezzel befejeztük a sürgős beavatkozásokat. A beteget folyamatosan figyeljük, nem csökkenthetjük a felügyeletét. Intenzíven van, nem tudjuk megmondani, mikor hagyhatja el a kórházat."

A 26 éves klasszis életveszélyesen megsérült a bukásban, a jobb kezének, alkarjának és könyökének mozgása koránt sem biztos, hogy száz százalékos lesz, pedig a vezetésnél, de főleg a ki- és beszállásnál ép végtagokra van szükség.