Lefújják a bahreini Forma-1-es tesztet

2011.02.21. 16:27

Nem lesz hivatalos Forma-1-es teszt március 3-6. között Bahreinben az országban uralkodó politikai káosz miatt - értesült a skysports.com

Az istállók képviselői hétfőn, a barcelonai gyakorlás közben ültek le tárgyalni, állítólag egyhangúan a közel-keleti utazás ellen szavaztak. Helyette Barcelonában maradnának.

A döntés után még kérdésesebb az egy héttel későbbi futam megtartása, bár arról nem a csapatok döntenek. A teszteket a csapatszövetség, a versenyeket a FIA rendezi, aminek az F1-indulók kötelesek engedelmeskedni. Az istállók már korábban közölték, elfogadják a FIA, illetve az F1-főnök Bernie Ecclestone döntését.

A 80 éves menedzser hétfőn beszél Bahrein koronahercegével, ez után dönt a GP megrendezéséről vagy elhalasztásáról.

Másik futam nem lesz Bahrein helyett, ha most elmarad, Ausztráliában indul a szezon március 27-én, a közel-keleti versenyt későbbre tolhatják.

Az egyetlen reális helye az idényzáró Brazil GP és a jelenleg utolsó előtti Abu-Dzabi GP között lenne, mert ugyan az Abu-Dzabi előtti Indiától is két hét kihagyás van, de ott először lesz verseny, és nem tudják, mennyi időt vesz igénybe a felszerelések továbbszállítása.

További kérdés, hogy akkor decemberre csúsztatják-e Brazíliát, vagy három egymást követő hétvégén tartanak nagydíjat, ami a szezon legvégén különösen megterhelő lenne.