A lelkiismeretemmel már tisztáztam Kubicát

2011.02.24. 09:16
Nick Heidfeld gondolkozott a Lotus-Renault-szerződésen.

"Keményen küzdöttem a lelkiismeretemmel, valószínűleg keményebben, mint mások tették volna, de mostanra tisztáztam magamban a helyzetet" - nyilatkozta a formula1.com-nak Nick Heidfeld, aki Robert Kubica kiesése után fogadta el a Lotus-Renault ajánlatát.

A német a ralibalesetben súlyosan sérült lengyelt fogja helyettesíteni annak felépüléséig.

"Nem az én hibám, ami Roberttel történt, tényleg remélem, mielőbb visszatér, ez az egyik oldal. A másik, hogy meg kellett ragadnom a lehetőséget, hogy újra vezethessek. A derült égből jött az egész, de ki kellett ürítenem a fejemből az érzelmeket, mert nyomasztott Robert balesete, miközben tudtam, hogy ez lehet az én esélyem. Nem volt könnyű, ám nem szalaszthattam el az alkalmat."

Volt BMW-s csapattársa balszerencséje az ő szerencséje, különben kimaradt volna a Forma-1-ből, valószínűleg örökre, mert már tavaly is csak egyharmad szezonra ugrott be a Sauberhez. Az biztos, hogy versenyképes autót nem talált volna, a Lotus-Renault-val meg már tesztnapot is nyert.

"Úgy gondoltam, idén nem versenyezhetek, a Mercedesszel tárgyaltam a régi tesztpilótai állásom visszaszerzéséről, vagy beülhettem volna egy olyan (fizetős) autóba, de az nem érdekelt. Végül csak akkor hittem el, miután megszáradt a tinta a szerződésen" - mondta Heidfeld, akinek megállapodása valószínűleg meghatározatlan időre szól. Kubicának - ha egyáltalán visszatérhet az F1-be - legalább egy évet kel kihagynia orvosai szerint, bár ő már idén újra versenyezni akar.