Button: Sokkoló előzgetésre készüljenek

2011.03.24. 11:18

"Szerintem az utolsó szakaszban annyi előzés lesz itt, hogy az mindenkit sokkolni fog. A legutolsó kanyarig nyílt lesz a verseny, és ez nagyszerű" - nyilatkozta csütörtökön a hétvégi F1-idénynyitóra készülő Jenson Button.

Az Ausztrál Nagydíjat a gumik teszik különösen izgalmassá: "Nem tudom, minden futam ilyen lesz-e, de ez biztosan, mert még nem ismerjük a gumikat. Az utolsó kerékcsere után kell legjobban kímélni azokat, az első kettő vagy három szakasz nem olyan fontos. A lényeg, hogy egy körrel korábban váltsunk gumit mindenkinél, mert az újakkal három másodperccel gyorsabban lehet majd menni, így biztos az előzés".

A Pirelli szándékosan gyártott a Bridgestone-nál kevésbé tartós abroncsokat, mert az F1-főnök Bernie Ecclestone változatosabb versenyeket akart, és a sok kerékcsere feldobja a körözést.

"A legérdekesebb kérdés, hogy ki vállalja be leghamarabb a gumicserét - folytatta Button. - Hiába jössz föl a hajrára, a befejező kiállással mindent elveszíthetsz. Fontos megtalálni a középutat, kell néhány verseny hozzá, hogy kidolgozzuk a legjobb stratégiát."

Sebastian Vettel és Fernando Alonso korábban hasonlóan nyilatkozott a boxkiállásokról, a Ferrari-főnök szerint az időmérő leértékelődik a változatos versenytaktika miatt.

Az Ausztrál GP magyar időszerint péntek hajnalban indul az első szabadedzésekkel, a futam vasárnap reggel nyolckor rajtol.