Schumacher és Vettel: itt nincs gumikáosz

2011.03.25. 16:25

"Rosszabbra számítottunk, azt gondoltuk, a gumi gyorsabban elhasználódik, de eddig pozitívan csalódtunk. Az egy kiállás ki van zárva, szerintem kétszer kell bejönnünk, de meglátjuk, hogyan változik a pálya állapota" - nyilatkozta az idény első napja után Ausztráliában Sebastian Vettel.

Az új Pirelli-gumiktól nagyon keveset vártak, Vettel is három-négy kiállásról beszélt a barcelonai teszteken, Jenson Button teljes gumikáoszt emlegetett, Ross Brawn azt mondta, a gumik fejreállítják a versenyt. Történhet így, de az első jelek nem erre utalnak.

"A gumikat különösen keményen kritizálták már előre, ma mégis nagyon jók voltak. Nagyon kényelmesen lehetett menni most a Pirellikkel" - mondta Michael Schumacher, aki Vettelhez hasonlóan élmezőnyben végzett a második, gyorsabb szabadedzésen.

Mercedeses csapattársa, Nico Rosberg egyetért vele, de ő már arra is célzott, a gumik miatt várt sok előzgetés elmaradhat: "A gumik biztosan sokkal jobbak, mint gondoltuk, kevésbé kopnak. A versenynek ez persze nem jó, de ésszerű, hogy nem használódnak el olyan hamar. Nem kell négy kiállás, kevesebb is elég lesz".

Szombaton tovább próbálgathatják a Pirelliket, és a pálya is jobban gumizódhat: Vettel elmondta, Barcelonában ez is számított, tovább maradtak stabilak a gumik. És a katalán aszfalt jobban ette a gumit, mint az ausztrál.

A menők közül eddig csak Fernando Alonso érzi úgy, hogy a Pirellik továbbra is kiszámíthatatlanok.