Ezt hogy hozta vissza Adrian Sutil?

2011.03.26. 19:13

Óriási pördülést úszott meg Adrian Sutil az Ausztrál Nagydíj időmérőjén. A Force India-pilóta a második harmadban nagy sebességgel fordult a célegyenesre, majd közel kétszáz kilométer/órás sebességnél kocsija megcsúszott a kerékvetőn, a boxutca fala felé sodródott, majd a másik irányba tört ki. 360 fokban megfordult a pályán, de a pilóta tökéletes pillanatban lépett újra a gázra, és visszahozta egyenesbe a kocsit.

Simán tovább tudott menni, így is három másodperccel jobb kört futott, mint a Hispania-pilóta Narain Karthikeyan, aki nem jutott be a futamra.

Sutiléhoz nagyon hasonló és emlékezetes pördülése volt Michael Schumachernek a Hungaroringen 1995-ben, a Magyar Nagydíj szombati időmérőjén. Az exbajnok akkor ugyanígy fogta meg a Benettont, miután a célegyenesre fordulva megpördült, és elkerülte a betonfalat, továbbhaladt. (Ha valaki megtalálja azt a felvételt, ide várjuk.)

Sutil 16.-ként indulhat vasárnap, két hellyel újonc csapattársa, Paul di Resta mögül. A nagydíj reggel nyolckor kezdődik.