A Ferrarinál nyomozzák, mi történt velük

2011.03.30. 11:28

Nem tudja a Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali, hogy miért szakadt le csapata az élmezőnytől Ausztráliában az igen sikeres tesztszezon után. Fernando Alonso negyedik, Felipe Massa hetedik lett, a brazil csak azért, mert két autót kizártak előle.

"Nem erre számítottunk, legalább az időmérőn gyorsabbak lettünk volna, de nem. Rá kell jönnünk, miért nem hoztuk, amit vártunk magunktól. Otthon ezt kell kinyomoznunk, és biztosítanunk kell, hogy Malajziában javulunk - idézte Domenicalit az Autosport. - Teljesítményben nem ezt akartuk, és Fernando már az első kanyarban nehéz helyzetbe került, a kilencedik helyről kellett feljönnie. A versenye fantasztikus lett, a végén a dobogóért ment, tiszta starttal teljesen más lett volna."

A spanyol végül alig maradt le a harmadik, renault-s Vitalij Petrovtól, de előzni esélye sem volt. Ennek ellenére kevésbé csalódott főnökénél.

"Nem ilyen kezdést vártunk, de nem kell kétségbeesni, a 12 pont nincs messze a tavalyi bajnok futamonkénti átlagától, és két vb-esélyes mögöttem végzett, vagyis tragédia nem történt - utalt Alonso Mark Webber ötödik, Jenson Button hatodik helyére. - Az persze tény, hogy az időmérőn nagyon messze voltunk Vetteltől és Hamiltontól, de a futamon javult a helyzet. Rendben, Vettelhez képest nem, de a többiekhez igen."

Két hét múlva a Malajziai Nagydíjon javíthat az olasz istálló.