De Geát venné a MU van der Sar helyére

2011.03.31. 16:24

Letette a kivásárláshoz szükséges 20 millió eurót a Manchester United az Atletico Madrid kapusáért, David de Geáért, értesült a brit The Times és a barcelonai Sport című lap. Az ajánlatot a futballista ügynöke is megerősítette, a klubok megkezdték a tárgyalásokat.

A spanyol sajtó szerint az Atletico elengedi - mivel szerződésében kivásárlási záradék van, elméletileg nem is tehet mást -, sőt, már az utódját is megtalálta: a holland válogatott és az Ajax kapusát, Martin Stekelenburgot vinné a helyére.

A 20 éves de Gea a Unitednél a nyáron visszavonuló Edwin van der Sar utódja lenne, a kapusedző többször megnézte élőben, egyszer, a tavalyi Valencia-Atletico meccsen Alex Ferguson vezetőedző is látta.

de gea1

De Gea Atletico-nevelés, 2009 ősze óta első számú kapus, UEFA-kupa és európai Szuperkupa-győztes a klubbal. Kora ellenére így már van tapasztalata, sőt, húsz éve előnyös, mert Ferguson nagyon hosszú távra tervez vele.

A 40 éves Van der Sar 2005 óta véd a Unitednél, de hiába játszik még mindig remekül, befejezi.

Jelölt volt a helyére állítólag a két német válogatott kapus, Manuel Neuer és René Adler a Schalkéból, illetve a Bayer Leverkusenből, de tudása és fiatalsága miatt de Gea lesz a befutó.

Ha az üzlet összejön, a spanyol a Premier League történetének legdrágább kapusa lesz.