Hamilton és Button: Vettel gyorsulni fog

2011.03.31. 00:02

Az egyetlen pilóta volt Lewis Hamilton Melbourne-ben, aki valamennyire tudta tartani a lépést a nyertes Sebastian Vettellel: 23 másodperccel lemaradva ért célba, bár közel fél futamon át sérült autóval ment.

A McLaren-csapatfőnök Martin Whitmarsh szerint az angol autója fogyasztotta legkevésbé a gumikat, ezért a menedzser nagyon bízik benne, Malajziában közelebb kerülnek a Red Bullhoz, de pilótái kevésbé.

"Malajzia durván leszorítóerős pálya, a Red Bull gyors lesz, ha nem fog még gyorsulni. Az első szárnyukat mintha síneken húznák az aszfalton, ez hatalmas leszorító erőt jelent. A mi szárnyunk sokkal távolabb van a talajtól. Csak ez úgy fél másodpercet hoz nekik, azt kell megtalálnunk, hogyan egyenlítsuk ki ezt a teljesítménybeli lemaradást" - nyilatkozta Hamilton.

Elmondta, faraghatnak a hátrányukból, ám közel sem olyan optimista, mint Whitmarsh. A Red Bullból Ausztráliában hiányzó KERS hatásában azért reménykedik: "Kapunk fejlesztéseket, de nem tudom, fel tudjuk-e venni a versenyt. Malajziában sokkal hosszabb egyenesek vannak, az első kanyar is távolabb van a rajtvonaltól, a KERS nélkülözhetetlen. Az első két sorból kihasználhatjuk a KERS-ünket, nem hiszem, hogy ők sokáig elöl maradhatnak enélkül".

Csapattársa, Jenson Button egyetért Hamiltonnal. "Szerintem nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, nem hiszem, hogy Seb megmutatta a teljes sebességét, gyorsulhat a következő futamra" - nyilatkozta.