Hamilton-Vettel az, mint a Hamilton-Alonso

2011.04.06. 10:48

Néhány hete merült fel, hogy a Red Bull Racing esetleg leigazolhatná Lewis Hamiltont a következő szezonra Mark Webber helyett. Chris Horner RBR-főnök ellenezte a felvetést, de a téma újra előjött, amikor a menedzser az átépítés alatt álló silverstone-i pályán találkozott az újságírókkal.

"Nehezen tudom elképzelni, hogy férne meg egy Lewis és egy Sebastian-kaliberű pilóta egy fedél alatt - nyilatkozta Horner. - Villongások lennének, mint Fernando Alonso és Lewis között voltak, vagyis jelenleg elégedettek vagyunk a felállásunkkal, aztán meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok."

Horner a 2007-es, botrányos McLaren-szezonra utalt, amikor az angol és a spanyol együtt versenyzett. Nem jöttek ki, Alonso keresztbe is tett Hamiltonnak a Hungaroringen, az idény végén mindketten elbukták a bajnokságot, amit Kimi Raikkönen nyert meg.

Annak ellenére, hogy elképzelhetetlennek tartja, Horner még hosszabban elemezte a lehetőséget.

"Lewis csodálatosan tehetséges, de nyilvánvalóan boldog a McLarennél, míg mi elégedettek vagyunk a jelenlegi kettősünkkel. Természetesen, ha a Red Bullnál akarna vezetni, nem lehetne figyelmen kívül hagyni, de úgy tudom, többéves szerződése van a McLarennél, szerintem egy ideig még náluk marad. Minden csapat-pilóta-viszonylatban kétoldalú vonzalomnak kell lennie, emiatt működik jól a kapcsolatunk a mostani versenyzőinkkel. Sebastian például már 12 éves kora óta a Red Bull-lal van. De ki tudja, a jövőben semmit nem lehet kizárni, ám hogy ez összejöjjön, azt mindkét félnek erősen akarnia kell."

A csapatfőnök szerint a Vettel-Webber-kettős ideális: "Karriejük más-más szakaszában vannak, kiegészítik egymást. Tizenegy év van Mark és Seb között, ami élettapasztalatban is rengeteget számít. Lewis és Sebastian között egy-két év van, mindketten pályájuk elején járnak".