Színes lesz a Forma-1-es abroncsok oldala

2011.04.07. 15:33

Hat színkódot adott meg a szezon előtt a Pirelli különböző keverékű abroncsainak megkülönböztetésére, de az első futam után sok panasz érkezett a céghez - az istállóktól is -, hogy menet közben nem lehet látni, melyik típus van fent.

A Pirelli ezért a hétvégi Maláj Nagydíjra vékony csíkot fest a sárga, lágy gumira, de ez még nem a végleges megoldás, az csak a negyedik, első európai futamra, Törökországra lesz meg.

"Sok komment jött, hogy nem lehet felismerni a gumikat, és a csík sem ideális. Törökországra megerősítjük az oldalfalakon látható logóinkat, összekapcsoljuk a Pirelli és a P-Zero-feliratot sok színes vonallal, így ha forog a kerék, nem a fekete fog dominálni, hanem a másik szín. Olyan lesz oldalról, mint - például - egy sárga forgó karika, teljesen színes. Az összes keverékünknél megcsináljuk ezt, teszten már kipróbáltuk, úgy tűnik, nagyon jól működik" - közölte a Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery.

A hétvégén, csakúgy, mint az első futamon, a sárga és az ezüst - kemény - száraz abroncsokat fogják használni, de Sepangban gyakran esik, így előkerülhet a két vízes gumi is. A harmadik versenyre, Kínába szintén ezeket viszik.