16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01. ÉLŐ
Japán 0
Spanyolország 1
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01. ÉLŐ
Costa Rica 0
Németország 1

Red Bull: Kínában is gond lehet a KERS-szel

2011.04.11. 14:33

Nem működött a KERS Mark Webber Red Bulljában Malajziában, már a rajtnál sem használhatta, míg csapattársát, Sebastian Vettelt féltáv után kicsivel tiltotta le a plusz 80 lőerőt biztosító rendszerről a csapat.

Az RB7-es a leggyorsabb kocsi a mezőnyben, így Vettel Ausztráliában és Malajziában is nyert KERS nélkül. Alig egy hét múlva jön Kína, ahol a nagyon hosszú egyenes miatt újra nélkülözhetetlen a megoldás, ám Adrian Newey Red Bull-főmérnök szerint újra gondok lehetnek vele.

"Az az igazság, hogy a rendszer még kezdeti állapotban van, nem vagyunk gyári istálló, ezért magunknak kell kifejlesztenünk. A múltból csak korlátozottan van tapasztalatunk és a költségvetésünk is véges, ezért gyorsan kell beletanulnunk a dologba. Hogy mennyi ideig tart rendbe tenni, majd kiderül. Még mindig újabb és újabb problémák merülnek fel, úgyhogy beletelik egy kis időbe" - árulta el az Autosportnak.

Webber KERS nélkül is negyedik lett, pedig a rajtnál annak hiányában a tizedik helyre esett vissza. Vettel azt mondta, az övé hol működött, hol nem, amíg 26 körrel a vége előtt rádión szóltak neki, hogy egyáltalán ne használja.

"Marké a starthoz menet romlott el, új probléma jött elő, amivel eddig nem találkoztunk, ő egész futamon KERS nélkül ment. Sebnek más gondja volt, egy ideig hagytuk, hogy bekapcsolja, de aztán biztonsági okokból úgy döntöttünk, jobb, ha nem kockáztatunk" - ismertette a helyzetet Newey.

A probléma egyik további oka, hogy a tervezőzseni nem hagyta elrontani a tavalyi, szinte tökéletes autó paramétereit a KERS kedvéért, így a Red Bull elektronikai részlegének a többiekénél speciálisabb rendszert kellett kifejlesztenie.