Sergio Perez gépét átdöfte valami

2011.04.14. 13:36

Sérülést úszott meg a Maláj GP-n Sergio Perez, amikor a futam 23. körében valami átlyukasztotta Sauberének kasztniját. A kárt csak a napokban vették észre, amikor tüzetesebben átvizsgálták a gépet. A pilóta új kasztnit kap a hétvégi Kínai Nagydíjra, az előző használhatatlan.

"Nagyon veszélyes volt, mázli, hogy nem sérültem meg. Nagyon könnyedén jött át valami a kasztnin, cserélhetjük is le. Nem tudjuk, mi volt az, úgy gondoljuk, ballaszt, más nem okozhat ekkora kárt. Jaime Alguersuari ráment valamire, aztán az a kocsimba csapódott. A számítógép szoftverdobozát tette tönkre, és épp az ülésemnél állt meg" - árulta el csütörtökön Perez.

A mexikói a nyitófutamon pontot szerzett volna, de őt és csapattársát is kizárták, mert autójuk hátsó szárnya szabálytalan volt. Malajziában kiesett, Sanghajban jobb eredményre számít.

Tavaly Fernando Alonso járt hasonlóan, amikor Monacóban az utolsó szabadedzésen szalagkorlátnak csapódott, és a Ferrari kerékfelfüggesztése átszúrta a szénszálas kasztnit. Neki sem lett baja.