Webber: Lazáztunk, aztán pánikoltunk

2011.04.16. 17:03

Csak 18.-ként rajtolhat a vasárnapi Kínai GP-n Mark Webber: elszúrta az időmérőt, már az első harmadban kiesett.

"Rohadt egy napja volt Marknak, délelőtt elektromos gondok voltak a kocsijával, amit kemény erőfeszítéssel, Vettel szerelőinek segítségével tudtunk megoldani, mindenki ezen dolgozott. Épp rendbe hoztuk az időmérőre, ahol az első köre nem lett valami jó, ezért újra kiment a kemény gumin, de az nem melegedett föl rendesen, így nem tudta hozni az időt. Megtörténik" - mentette fel pilótáját Chris Horner csapatfőnök.

Webbernek tényleg pocsékul alakult a szombatja, a szabadedzésen egyetlen normális kört tudott menni a problémák miatt, és elvesztette a KERS-et is, az időmérőre nem tudták használható állapotba hozni a kocsijában.

"Már lemaradásban voltunk, percekkel a kezdés előtt csaptuk össze a kocsit, és mentem is ki. A köröm fél másodperccel elmaradt a szükségestől. Nem segített, hogy a KERS sem működött, újra próbálkoztam, de nem jutottam ki időben a pályára, így csak egyetlen gyors körre maradt időm. A gumi aztán nem hevült fel rendesen" - mesélte Webber.

Az akadályok ellenére is simán továbbjuthatott volna, ha második futására nem a kemény, hanem a lágy abroncsot kapja. Azt mondta, a csapattal egyetértésben döntött emellett.

"Nagyon biztos voltam benne, hogy összejön, laza voltam, akkor kezdtünk pánikolni, amikor kiderült, nem lesz még két köröm, csak egy. Itt szorítottuk magunkat sarokba" - ismerte el Webber, hogy kissé elbízták magukat a kemény gumikkal.

Az ausztrál Red Bull-os csapattársa, a világbajnok Sebastian Vettel kettőből két futamot, háromból három pole pozíciót szerzett idén, legutóbbit szombaton. Nála a KERS is szinte kifogástalanul működött.