Az első figyelmeztetés Schumachernek

2011.04.20. 14:07

"A gyorsasága megvan, jól végzi a dolgát egy kemény csapattársa ellen, jól fog szerepelni az F1-ben. Örülünk, hogy segíthettük az eddigi karrierjét" - dicsérte Paul Di Restát az Autosportnak Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója.

A Force India-Mercedes 25 éves újonca tavaly Mercedesszel nyerte meg a Német Túraautó-bajnokságot, az F1-ben három futamon háromszor verte meg az időmérőn rutinos társát, Adrian Sutilt. Sőt, legutóbb Kínában már az első tízből startolhatott.

"Kivételes és figyelemre méltó, hogy már a harmadik versenyén a nyolcadik helyről rajtolt. Nagyon jó eredmény, amivel remek benyomást tett mindenkire, ráadásul úgy, hogy a második szabadedzést szinte teljesen ki kellett hagynia. Mindig tudtuk, hogy nagyon ügyes és tehetséges srác, és amikor elkapja a fonalat, különleges" - magasztalta Haug.

A skót pilóta a Force Indiával áll szerződésben, de az istálló Mercedes-motorokat használ, így a kapcsolat szoros maradt eddigi munkaadójával.

Haug nagyon ritkán dicsér nyilvánosan olyan versenyzőt, akivel nincsenek tervei, az újságírók szerint egyértelmű, hogy nyilatkozata burkolt üzenet Michael Schumachernek: a hétszeres bajnok az ígéretes tesztek után idén is gyengén teljesít a Mercedesnél, időmérőn mindig elmarad csapattársától, Nico Rosbergtől. Kétszer beragadt autóján az új hátsó szárny, nem volt szerencséje, de utána a futamokon sem tudta megközelíteni Rosberg tempóját.

Csapattársa Kínában még vezetett is, ötödik lett, Schumacher nyolcadik volt majdnem húsz másodperccel lemaradva.