Ilyen gumin hogy nyerhetett volna Alonso?

2011.05.23. 13:37

"Nem voltunk elég gyorsak, ez a legnagyobb baj" - foglalta össze tömören Fernando Alonso, miért végzett az első helyről végül ötödikként, körhátrányban a Spanyol Nagydíjon.

Szerinte megtévesztő volt a negyedik rajthelye és a szenzációs rajtja, amivel 20 kört élen állt.

"Az időmérőn nyolcadiknak vagy kilencediknek kellett volna lennem, de sajnos összejött egy negyedik. Ha a futamot nyolcadikként kezded és ötödik leszel, az nagyszerű, így viszont mindenki szomorú. Szombaton nem a helyünkon végeztünk, a jó rajt miatt a futamon is hamis pozícióban találtuk magunkat. Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy vezessünk, így lépésről lépésre lemaradtunk. Aztán a végén, a kemény gumin teljesen esélytelenek voltunk, ráadásul a futam 40 százalékát azon kellett megtennünk" - idézte az autosport.com a spanyolt.

Alonso kemény gumija nagyon elkopott, de még törmelék is ragadt rá a tiszteletkörben

A Ferrari a Barcelonában bemutatott új keverékű kemény abroncshoz nem tudott alkalmazkodni, olyannyira lelassult vele Alonso, hogy a győztes Sebastian Vettel és a második Lewis Hamilton lekörözte.

"Lassúak voltunk a lágyon, a keményen meg nagyon nagyon lassúak, úgyhogy bármennyire is jó érzés volt idén először vezetni, méghozzá saját közönségem előtt, nem reménykedtem a győzelemben. A kerékcserék miatt tehetetlen voltam, egy körrel hamarabb megyek ki, megelőznek, egy körrel később megyek ki, megelőznek, az egyetlen esély, hogy ugyanakkor megyek ki, de három kocsival nem tudok egyszerre kimenni kereket cserélni."

A Ferrarinak idén folyamatosan problémái vannak, öt futamon egyszer állt dobogón, Alonso harmadik lett Törökországban. A fejlesztések nem működnek, az új szárnyát betiltották, mert szabálytalan volt. Az exbajnok ennek ellenére még mindig bízik benne, hogy idén világbajnok lehet.