Hivatalos: nem lesz F-1-es Bahreini Nagydíj

2011.06.10. 10:10 Módosítva: 2011.06.10. 10:13

Nem rendezik meg idén a márciusról elhalasztott Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, a szervezők csütörtök éjjel bejelentették, elfogadják, hogy a csapatok ebben az évben már nem szeretnének versenyezni Szahírban.

"Bahrein boldog lett volna, ha a futamra október 30-án sor kerülhet, de a résztvevők egyértelműen jelezték, hogy ez nem megfelelő megoldás, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt a döntést - idézte a szervezők közleménye Zayed Alzayanit, a pályát üzemeltető társaság elnökét. - Szeretnénk a Forma-1-es sorozat versenynaptárában maradni, ezért nem törekszünk arra, hogy ebben az évben mindenáron megrendezhessük a futamot."

A futam a szezon első GP-je lett volna márciusban, ám az országban uralkodó bizonytalan politikai helyzet miatt februárban úgy döntöttek, elhalasztják. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteken bejelentette, hogy október 30-án pótolják a versenyt, a csapatok és a pilóták azonban jelezték, ebben az évben már nem szeretnének Bahreinbe utazni.

A Forma-1-es idényből így - a vasárnapi kanadai futammal együtt - még 13 verseny van hátra, az utolsó november 27-én lesz Brazíliában.

A döntés egybecseng Bernie Ecclestone korábbi nyilatkozatával a halasztott,feszültséget keltősokat vitatott GP-ről, az F1-főnök szerint az ország még mindig nem biztonságos.

"Reméljük, csend és béke lesz, így a jövőben vissza tudunk térni, de most természetesen nem tervezzük, hogy odamegyünk" - mondta a BBC Sportnak.