Vettel eltalálta a falat az 1. edzésen

2011.06.10. 17:16

Az első szabadedzés 55. percében falnak ütközött Sebastian Vettel a Kanadai Nagydíjon. Montrealban az utolsó kanyarban a Bajnokok Falát találta el a világbajnok, a kocsi összetört, elszállították, de neki nem lett baja. A tréninget néhány percre leállították.

Vettel lassan kezdett, mintegy háromnegyedórán át ki sem jött, majd mindössze az ötödik gyors körét futotta, amikor a baleset történt. A karambol idején nem volt az első tizenötben, a Ferrarik, a Mercedesek és a McLaren uralta a legjobb helyeket.

A német legutóbb a Török GP első szabadedzésén törte össze az autóját, két nap múlva ennek ellenére simán megnyerte a versenyt.

Remekül mentek a Mercedesek, Rosberg első - 1:15.591 -, Schumacher harmadik helyen végzett, közöttük a ferraris Alonsóval. Felipe Massa negyedik, Jenson Button ötödik, Lewis Hamilton hatodik lett a McLarennel.

A második szabadedzésén a szuperlágy gumikon Fernando Alonso volt a leggyorsabb, a balesetet megúszó Vettel, és Felipe Massa előtt.

Itt sem maradtak el a balesetek: előbb Sutil csúszott a falnak, majd Kobayashi törte össze a kocsiját - az edzést le is állították -, majd kevéssel az újraindítás után d'Ambrosio csapódott a falnak, ismét jött a piros zászló.

A Sauber istálló úgy döntött, nem indítja újoncát, Sergio Pérezt, a rutinos Pedro de la Rosa ül a kocsiba. A 21 éves mexikói a Monacói Nagydíj időmérőjén szenvedett súlyos balesetet, majd csütörtökön a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai versenyzési engedélyt adtak neki. Az első szabadedzésen 11. lett, de jelezte: nem érzi magát százszázalékos állapotban, ezért helyét a 40 éves spanyol veszi át.