Ecclestone: Hamilton olyan, mint Senna

2011.06.17. 12:32

"Hamilton ön- és közveszélyes, meg kell büntetni" - nyilatkozta Niki Lauda Montrealban vasárnap, amikor a mclarenes ütközött csapattársával, Jenson Buttonnal. Versenybaleset volt - Hamilton húzta a rövidebbet -, de az osztrák másképp látta, szerinte egyértelműen a támadó hibázott.

Hamilton Monacóban kétszer koccant, mindkettőből jól jött ki a pályán, de a leintés után megbüntették. A Kanadai Nagydíjon is vizsgálták, de nem találták vétkesnek.

Bernie Ecclestone csütörtökön megvédte a 2008-as világbajnokot.

"Az emberek hibásan ítélik meg Lewist. Nekünk versenyzés kell, a nézőknek versenyzés kell. Ha megnézik, mi történik, hogyan viselkedik a többi pilóta, Lewis kimagaslik közülük, csakúgy, mint Sebastian és Jenson. Hadd versenyezzen csak, így szeretik az emberek" - nyilatkozta az F1-főnök az Independentnek.

Ecclestone Ayrton Sennához hasonlította Hamiltont: "Senna nagyon nagyon jó barátom volt, igazi versenyző, a többiek kitértek az útjából. Talán Lewisnak volt egy-két megkérdőjelezhető manővere, de sok másik pilótának is. Kanadában nagyon sokan versenyeztek, Jenson fantasztikusan vezetett. Ez kell az embereknek".

Button az ütközés után a megmaradt McLarennel megnyerte a versenyt, minden idők egyik legjobb győzelmét szerezte.