A Red Bull fél másodpercet fog lassulni

2011.06.29. 14:05

Jelentős teljesítményvesztést okoz a Red Bull Racingnek a jövő hétvégi Angol Nagydíjon életbe lépő szabályváltoztatás, állítja az istálló tanácsadója, Helmut Marko. A menedzser szerint viszont minimalizálják a negatív hatásokat: "Nagyjából fél másodpercet fogunk veszíteni körönként a befújt diffúzor nélkül, de már felkészültünk rá, hogy kiegyenlítsük ezt beállítás-módosításokkal és aerodinamikai változtatásokkal. Bízunk benne, hogy a szintünkön tudunk maradni".

Egyetért vele Adrian Newey főmérnök is, elismerte, hogy a topcsapatok közül valószínűleg őket érinti leginkább a tiltás, míg a McLarent és a Ferrarit kevésbé.

Marko arról is beszélt az Autosportnak, hogy nem érti, miért kell az év közepén belenyúlni az előírásokba.

field11

"Megértettük volna, ha a szezon végén írják át a szabályokat, de hogy a szezon felénél teszik, az kissé furcsa és nem igazán érthető" - mondta Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajdonos bizalmasa.

A Red Bull Sebastian Vettellel nyolcból hat futamot nyert meg idén, a maradék kettőn második lett. Hétszer az első rajthelyről indult, a nyolcadik pole pozíciót márkatársa, Mark Webber szerezte meg.

Vettel a vb-t 77 ponttal, több mint háromfutamnyi előnnyel vezeti.