Botond, Mózes
EUR 385,21 Ft
USD 369,58 Ft
12 °C
29 °C

Button: Nagyon bírom Alonso piszkálódásait

2011.06.30. 16:02

"Talán kamionversennyel próbálkozhatnának, az lehet, hogy jól menne, mert az én kocsimba nem férnének be, az biztos" - viccelt Jenson Button a Margitszigeten, amikor a magyar vízilabda-válogatott edzését nézte meg, parolázott Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal, és néhány percre átvette a tréning irányítását is.

Button maga is remek úszó, a triatlonversenyeken az a legjobb száma. A vízilabdában nagyjából képben van, mert van egy angol vízilabdás barátja, úgyhogy tudja, a szigeti medencében sehol sem lenne.

Azért jobban érdekli, hogy a Red Bull másfél hét múlva már fél másodperccel lassabb lesz: "Reméljük, igaz a hír, de hogy mennyi lesz a különbség vagy a visszaesés, csak ott, a nagydíjon derül ki. Mi mindenesetre nagyon dolgozunk, hogy faragjunk a hátrányból".

Button nem csak az újságírók, de a közönség kérdéseire is válaszolt a Vodafone-eseményen, mint általában, most is a szurkolóktól jöttek a jobb kérdések. Például, hogy hogyan készül a futamokra, mióta nem lehet tesztelni?

"Most, hogy egy ideje szezon közben tilos a teszt, hetente egy napot a szimulátorban töltünk, reggel kilenctől este hatig. Nagyon megeröltető, igénybe veszi a szervezetet, megviseli a szemet, fárasztó, de legalább unalmas."

Lewis Hamiltonnal jó kettőst alkotnak a Vodafone McLaren-Mercedesnél, de ha választhatna, - Hamiltonon kívül - ki mellé ülne be legszívesebben?

"A régebbiek közül választanék, Ayrton Senna csapattársa szívesen lettem volna, vagy Alain Prosté. A maiak közül Fernando Alonso mellett próbálnám ki magam. Hihetetlen pszichikai játékai vannak, de én ezt szeretem, ez a piszkálódás része az F1-nek."

Alonsóért a Ferrarihoz kellene szerződnie, vonzóak-e annyira az olaszok, hogy odamenjen?

"Az agya mélyén minden pilótában benne van, hogy a Ferrarinál versenyezzen, de ez velem nem fog megtörténni. Jól érzem magam a McLarennél, óriási történelme van az istállónak, nagyon jó itt versenyezni, és opcióm van a hosszabbításra."

Budapesten 2006-nak is szóba kellett kerülnie, itt nyerte első F1-futamát, épp a Hungaroringen, öt éve. Mindig szívesen jön ide, mert "nagyon különleges hely az első győzelem miatt, és hamarosan még különlegesebb lesz, itt jön a 200. rajt" - 31 évesen ez egészen elképesztő szám, három futam múlva Button a Magyar Nagydíjon ünnepli 200. F1-startját.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!