Vettel: Reagálnunk kell a Ferrarira

2011.07.13. 09:22

Kínában és Kanadában a McLaren legyőzte a Red Bullt és Sebastian Vettelt idén, de a világbajnok első igazi veresége a hétvégén jött Silverstone-ban.

Bár most a csapat hibázott - legutóbb, Montrealban Vettel -, a Ferrari egyszerűen gyorsabb volt szárazon, ezt elismerte a német is. Kellett persze a nyertes Fernando Alonsónak a diffúzortiltás is, de sikere kétségtelenül meggyőző.

"Kemény verseny volt, a Ferrari nagyon gyorsan ment, különösen Fernando, le is győzött minket. El kell fogadnunk a vereséget, leckét kaptunk, így most nekünk kell lépnünk, és erősebben visszajönnünk a következő két futamra. A vb fontos szakaszában vagyunk, figyelnünk kell, hogy az üldözőink ne jöjjenek túl közel hozzánk" - idézte Vettelt az autosport.com.

A bajnok szenzációs, még mindig csak 21 pontot veszített idén, három második hely miatt, de Alonso a Brit GP-n húsz másodpercre is elment tőle, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt. Még akkor is, ha Vettelt Hamilton sokáig feltartotta.

A Német Nagydíjon, otthon Vettel visszavághat, a pálya neki hazai, és az RBR visszaállhat az eredeti motor-diffúzor kombinációjára.