Robert Kubica: Jövőre visszatérek az F1-be

2011.07.14. 13:54

"Igen" - válaszolta Robert Kubica az Autosportnak arra a kérdésre, indul-e jövőre a Forma-1-ben.

Az életveszélyes ralibalesetéből lábadozó pilótáról egy hónapja jelentek meg az első fotók bukása óta, akkor még mankózott, egyik karja sínben volt. Most már rendesen jár.

"Fizikailag még kissé gyenge vagyok, de az általános kondícióm meglehetősen jó. Visszaszedtem kicsit, a súlyom újra normális, és néhány hete már segédeszköz nélkül járok. Összességében igen jól érzem magam, elégedett vagyok a gyógyulásommal, úgy megy, ahogy gondoltuk. Szerencsére nincsenek komplikációk, amik hátráltatnák a felépülésemet" - mesélte a lengyel.

Menedzsere korábban már az idei utolsó futamra visszavárta, de szerinte felesleges siettetni a dolgokat: "A visszatérésem időpontjáról még túl korai beszélni, a lényeg a végeredmény, nem pedig, hogy minél gyorsabban történjen meg".

A súlyos baleseteknek pszichológiai hatásaik is lehetnek, amik negatívan befolyásolják a versenyzést, de Kubica szerint nála nem lesz ilyen gond.

"Semmire nem emlékszem a balesetből, csak a következményeire, vagyis nekem ez olyan, mintha meg sem történt volna" - mondta a Lotus-Renault klasszisa, aki közel féléves lábadozása alatt csak egy interjút adott, most szólalt meg másodszor.

Kubica autóját február 5-én nyársalta fel a szalagkorlát egy kisebb olasz raliversenyen, navigátora nem sérült meg, ő viszont majdnem elvérzett, jobb karját kishíján amputálni kellett. Megmentették, de eddig még az sem volt biztos, hogy megpróbálkozhat-e újra F1-autót vezetni.