A Red Bull nem lassult, a Ferrari gyorsult fel

2011.07.15. 15:20

A Brit GP-n volt csak tilos szinte teljesen a befújt diffúzor használata, a nagydíj előtt közvetlenül, de még közben is változtatott az előírásokon a FIA. A Red Bull évek óta először nem használhatta ki száz százalékosan autója technikai képességeit, a Ferrari győzött, idén először, fölényesen.

A nyertes Fernando Alonso állítja, sikerének semmi köze a Red Bull tiltásához.

"Nem hiszem, hogy a motorbeállítások korlátozása bármit is számított, a pályának azon a részein voltunk a leggyorsabbak, ahol nem kellett fékezni, ami azt jelenti, hogy az autónk ment ennyire jól. Nem sokat gondolkoztam a győzelmünk technikai okain, de az biztos, hogy alaposan fejlődött a kocsi. Most már sokkal könnyebb vezetni, sokkal jobban ragad a talajhoz, mint eddig, különösen a gyors kanyarokban. Nagyobb az aerodinamikai leszorító erő, ezen a téren voltunk leginkább lemaradva" - írta ferraris blogjában a spanyol.

A motor-, illetve diffúzor-korlátozás feloldásáról már vasárnap megegyeztek az istállók, és csütörtökön a FIA hivatalosan is megerősítette, hogy a következő, Német GP-től újra be lehet vetni minden rendszert, így a Nürburgringen a száz százalékos Red Bullt láthatjuk.