Hamilton: A Magyar GP nem jöhet jobbkor

2011.07.27. 12:04

"A csapat briliáns volt a hétvégén, azt akarom, hogy ez folytatódjon a Hungaroringen is. A nürburgringi győzelmem után a Magyar Nagydíj nem is jöhetne jobbkor " - nyilatkozta a Német GP-n győztes Lewis Hamilton a pénteken induló mogyoródi versenyről.

Jó passzban van, de jön az új kihívás: "Teljesen más lesz, sokkal melegebb van, és a pálya is különbözik az előzőtől. A Hungaroring szűk és kanyargós, hasonlít Monacóhoz, ugyanannyi leszorító erő kell, és nem lehet hibázni. Nagyon munkás is, sokat dolgozunk a volánnál."

Legutóbb a három élcsapat közel volt egymáshoz, Hamilton, Alonso és Webber 10 másodpercen belül ért célba, újra szoros küzdelemre lehet számítani.

"Nem volt sok a McLaren, a Ferrari és a Red Bull között Németországban, izgalmas kérdés, hogy most kinél lesz az előny" - mondta a Vodafone McLaren Mercedes pilótája, aki koráában már kétszer nyert a Hungaroringen, 2007-ben és 2009-ben.

Összesen négyszer indult, vagyis ötven százalékos, így jogosan reménykedhet az újabb sikerben, ráadásul istállója a Nürburgringen valószínűleg a leggyorsabb kocsit tette alá.