Szijjártó bebőrözi Petrovot és vissza

2011.07.28. 00:29

Öt-hat éve játszott először Budapesten a Forma-1-es pilótaválogatott, akkor még Michael Schumacher vezette, kezdett Massa, Alonso, Fisichella, Vettel, és bebizonyosodott, nem csak az aszfalton nagymenők, hanem a gyepen is.

Idén a csapat visszatért Magyarországra, de már egyikük sem játszott. Egyedül Massa jelent meg az újpesti Szusza Ferenc-stadionban, de ő is csak reprezentált, a Ferrari nem engedett neki többet.

A keretet GP2-es és más feltörekvő versenyzőkkel töltötték fel, Vitalij Petrov és Sergio Perez képviselte az F1-et. Előbbiről kiderült, tényleg tud focizni, utóbbi kicsit ugatja a játékot, de gólt azért vállalt ő is.

A fiatal, edzett, de nagyon viccesen futó pilótacsapat - látszik, hogy nem ez az edzésük alapja -, hamar felőrölte Eperjesék erejét, és bár Erdei Zsolt lendülete és Szijjártó lekesedése tartotta a lelket az allstarokban, Petrovék 8-4-re győztek.

De legalább kiderült, hogy a kormányszóvivő olyan kitartóan fut, mint beszél, míg Eperjes mozgásán kezd kijönni a kor. Kokó, ha edzene, sztár lenne az öregfiúkban, ahol a gyorsan sörhasasodó Lipcseit simán lenyomná. Vincze Ottó ellen viszont esélye sem lenne, újra kiderült, valószínűleg ő az utóbbi húsz év legnagyobb magyar tehetsége, aminél csak a lustasága lehet nagyobb: évek óta nem játszik, de nem szedett fel egy grammot, és egy az egyben is elfektet bárkit.

Az est sztárja viszont a sok híresség ellenére a közönség volt, ami betöltötte a hosszanti oldalakat, talán még nyolcezren is összejöttek, hogy lássák kedvenceik - Alonso és Vettel is be volt harangozva - helyett az F1 második vonalát.

A pilótacsillagok - sajnos - kikoptak, de a hangulat maradt, nem csak sok gól, de egy jó este volt szerdán Újpesten: ahogy egy drukker mondta, "egy ezresér' tényleg tökre megérte".