Hamilton: A Hungaroring már F1-történelem

2011.07.31. 10:33

Lewis Hamilton egy hete fel van dobva, nürburgringi győzelme újramotiválta. Sokat mosolyog, szombat reggel a kocsi kerekén egy egész számot eldobolt, szívesen beszél bármiről. A szombati Vodafone-eseményén kiderült, a Hungaroringről meg különösen szívesen. És nem csak azért, mert négyből háromszor az első helyről indult és kétszer győzött itt, hanem mert magát a mogyoródi pályát kedveli, nagyon is.

"Szeretem ezt a helyet, különösen technikás, a célegyenes utáni kanyarok lejtenek és kifelé dőlnek, aztán fönt egy egészen jó ritmusú kombináció következik, mindez dombok között, kicsit mint a hullámvasút. Vannak az új pályák és vannak a régi, karakteres pályák, mint a Hungaroring" - lelkendezett - de tényleg - Hamilton. Sőt, fel is szólalt a védelmében: "Egészen aranyos kis buckák vannak az aszfalton, amik még élvezetesebbé teszik. Hallottam a pilótaeligazításon, hogy jövőre újra akarják aszfaltozni, azonnal jeleztem, hogy felejtsék el, annyira jó így, ahogy van. Ez a hely már történelem".

Szombaton az időmérőn szűken második lett, a sajtótájékoztatón felmerült, miért jön ide már 26. éve a Forma-1.

"A pálya az egyik legjobb az F1-ben, a város meg fantasztikus - folytatta Hamilton. - Mindig jó idő van, jó a kaja, a közönség nagyszerű, és annak ellenére, hogy nincs sok előzés, óriási itt versenyezni. Szerintem ezért annyira történelmi pálya ez már nekünk."

Mclarenes csapattársa, Jenson Button azonnal csatlakozott: "Nagyszerű vezetni a Hungaroringen, különösen az időmérőn, amikor a kocsi ki van hegyezve. Sosem hagy pihenni a pálya, de az egész szerintem nem emiatt jó, hanem a rajongók miatt. Szeretnek itt minket, várnak a hotel előtt, teli van a tribün, jó látni ezt".