Schumacher csak színleli a lazaságot, feszült

2011.08.16. 07:34

A Forma-1 háromhetes pihenőidőszakában Michael Schumacher jövőjével töltötték ki az űrt az olasz és német újságok. A Corriere dello Sport megírta pár napja, hogy közel a befejezés, ezt azonnal cáfolták is.

A 42 éves pilóta 32 pontja elmarad a várakozásoktól, lehet találgatni, meddig akarja még folytatni, megeshet: a rekordbajnok a nimbuszát is lerombolja.

Niki Lauda is megszólalt. „Az embernek ilyen esetben fel kell tennie önmagának a kérdést: hasznomra válik még ez, vagy sem? Nem hiszem, hogy Michael most jól működne. Ha gyorsabb akarsz lenni, mindent megpróbálsz. Ha mindent megpróbáltál és mégsem megy, akkor ennyi volt. Michael azt mondta, hogy még időre van szüksége, ez blabla. Laza srácnak próbálja magát beállítani, de akik ismerik, pontosan tudják, nem nyugodt, mert egy topversenyző nem lehet attól nyugodt, hogy becsúszott az első tízbe, de a szezonkezdet óta a győzelem közelébe sem kerül.”

Az osztrák hozzátette, nem kétséges, hogy Schumacher képességei még most is átlag felettiek, és száz százalékot fog nyújtani a jövőben is. „Ha viszont az év végéig nem lesz változás, akkor ott kell hagyni az egészet.”