Kubica elbukja a Renault ultimátumát

2011.10.22. 09:55

Még legalább hónapokig nem vezethet semilyen autót Robert Kubica, állítja orvosa, Riccardo Ceccarelli, így a versenyzőre szinte biztosan nem számít csapata, a Renault a következő Forma-1-es szezonban.

"A célunk, hogy visszatérhessen a Forma-1-be, de még néhány hónap rehabilitációra szüksége van. A vágások olyan súlyosak voltak, hogy több specialista kollégám kizárta, hogy újra versenyezhessen, de lépésről lépésre javul az állapota, és egyre inkább reménykedünk benne, hogy 2012-ben ismét vezethet" - mondta Ceccarelli a luccai városi televízióban.

A Renault november közepéig adott időt a lengyelnek, hogy bizonyítsa, képes lesz jövőre indulni az F1-ben, de az ultimátumot képtelen lesz tartani.

A csapatnak gondolnia kell az új szezonra, minél előbb megfelelő helyettest kell találnia Kubica helyett, így nem várhat tovább a csapatfőnök Eric Boullier szerint

A pilóta február 5-én, egy olaszországi raliversenyen a szalagkorlátnak ütközött, a karját, a lábát és a kézfejét többször meg kellett operálni, 11 hétig kórházban volt. A rehabilitáció alatt többször hangsúlyozta, hogy jövőre ismét szeretne versenyezni.

Kubica helyét a Renault-nál a német Nick Heidfeld vette át, a Belga Nagydíj óta a brazil Bruno Senna helyettesíti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport