Grosjean lesz Kimi Räikkönen csapattársa

2011.12.09. 10:16

A Lotus-Renault szerződtette a francia Romain Grosjeant, aki 2008-ban tesztpilótaként, majd egy évvel később már hét futamon is bemutatkozott az istállónál. Legjobb eredményét a Brazil Nagydíjon érte el, 13. volt.

Grosjean 2003-ban a svájci, majd a francia Formula Reanult sorozatban szerepelt. A GP2 Asia Seriest kétszer, az F1 előszobájának számító GP2 Seriest egyszer nyerte meg, 2011-ben ez utóbbiban öt futamon lett első, tízszer állt a dobogón.

„Romain bebizonyította rátermettségét az elmúlt 12 hónapban – mondta Eric Boullier, a Reanult csapatfőnöke. – Biztosak vagyunk, hogy segít bennünket, ezt már az Abu Dzabiban és Brazíliában is megmutatta a teszteken és az edzéseken.”

Grosjean hozzátette: „Egészen biztos, hogy óriási élmény lesz egy volt világbajnok mellett versenyezni. Biztos vagyok benne, ez segít, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak. Úgy érzem, hogy a sikeres GP2-sorozat segített abban, hogy a vezetési stílusom sokkal összeszedettebb lett. Nem fogok csalódást okozni. Kiváltságosnak érzem magam, hogy én vezethetem az egyik Lotust jövőre. Visszatérni ehhez a csapathoz olyan, mintha hazamennék. "

A Renault Vitalij Petrovot és Bruno Sennát cserélte le a finn-francia párosra a 2012-es szezonban. Oroszország első Forma-1-es pilótájának ugyan volt szerződése a következő szezonra, de a menedzsere a napokban úgy nyilatkozott, az ajánlat számukra nem volt kifogástalan, ezért nem fogadták el.

Räikkönen 2007-ben a Ferrarival lett világbajnok, de a 2009-es idény végén kiszállt az F1-ből, az elmúlt két évben a rali-vb-n versenyzett. A 32 éves finn november végén állapodott meg a Lotusszal. 

Az F1-es pilótalista 2012-re

Red Bull:
Sebastian Vettel (német)
Mark Webber (ausztrál)

McLaren:
Jenson Button (brit)
Lewis Hamilton (brit)

Ferrari:
Fernando Alonso (spanyol)
Felipe Massa (brazil)

Mercedes:
Michael Schumacher (német)
Nico Rosberg (német)

Lotus:
Kimi Ra:ikkönen (finn)
Romain Grosjean (francia)

Force India:
?
?

Sauber:
Kobajasi Kamui (japán)
Sergio Perez (mexikói)

Toro Rosso:
?
?

Williams:
Pastor Maldonado (venezuelai)
?

Caterham:
Heikki Kovalainen (finn)
Jarno Trulli (olasz)

Hispania:
Pedro de La Rosa (spanyol)
?

Marussia:
Timo Glock (német)
Charles Pic (francia)