Schumacher: Kitűnő autónk van

2012.03.16. 11:20

Remekül ment a McLaren és Michael Schumacher a szezon első napján, Melbourne-ben, az angol kocsik az első szabadedzést, a német a másodikat nyerte meg az Ausztrál GP-n.

"Nagyjából elégedett vagyok a géppel, szépen megy itt. Van még néhány terület, amin fejlődnünk kell, de ahhoz képest, hogy mennyit futhattunk, jó pénteken vagyunk túl" - értékelte a kétharmad részben esős tréningeket a legjobb idővel záró Jenson Button. Az erőviszonyokat így látja: "Ezek itt mellettünk (Red Bull) gyorsak lesznek, szerintem őket kell megvernünk, és a Mercedes is jónak tűnik".

Csapattársa, Lewis Hamilton hasonlóan vélekedett. "Úgy érzem, ott vagyunk, de legalábbis közel. Mi, a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes, szorosnak látszik. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakulnak a dolgok."

Schumacher röviden foglalta össze a lényeget: "A kocsi pozitívan reagál, kitűnő autónk van".

Nem ment viszont Sebastian Vettelnek, előbb 11., majd 10. lett. "Délelőtt nem éreztem magam jól a kocsiban, délutánra javult a helyzet. Sokat kell fejlődnünk, és tovább kell lépnünk. Mindent nem tudtunk elvégezni, de összességében rendben vagyunk" - reagált a világbajnok középmezőnybeli pozíciójára.

A tovább lépésre szombattól lesz lehetőség, a hétvége időjárása innentől száraz marad.