Hihetetlen, de az RBR-t nem szabad leírni

2012.03.17. 10:28

A McLaren nyerte az Ausztrál GP időmérőjét, Lewis Hamilton indul a pole pozícióból, Jenson Button mellőle a vasárnapi futamon.

"Hihetetlen, hogy ilyen jól indultunk, fantasztikus így kezdeni a szezont. Büszke vagyok a csapatra, keményen dolgoztak, mint mindig, és nagyszerű ennek eredményét látni. Két kemény év áll mögöttük. Mozgalmas verseny lesz, kulcskérdés, ki tudja legjobban menedzselni a gumikat. Kell a jó rajt is és a taktika" - puffogtatta a közhelyeket Hamilton.

Button valamivel érdekesebben nyilatkozott, legalább megemlítette a favorit Red Bullt, ami csak 5-6. lett Webberrel és Vettellel. "Még csak a kezdet, de az kiderült, hogy jól dolgoztunk a télen. A Red Bullt viszont nem lehet leírni, nem elveszett csapat. Azért élvezzük a pillanatot, és reménykedjünk egy nagy versenyben" - mondta.

A harmadik meglepetésre a lotusos Romain Grosjean lett, aki 15 hellyel megverte csapattársát, Kimi Raikkönent. Ő 2009-ben pár futamon Fernando Alonso csapattársa volt a Renault-nál, de ejtették, és majdnem három év után most kapott egy második lehetőséget.

"Fantasztikus visszatérés, nagyon élvezem. Van néhány ember, aki hitt bennem, és most majdnem a csúcson jöhettem vissza. Reméljük, kitart a forma egész szezonban, és akkor szép sztori lesz a vége. Ha minden futamra viszünk valami újat, akkor remélhetőleg a srácok közé is beférkőzhetünk" - gondolt a mclarenesekre a francia.