Raikkönen: A kocsi jó, csak elszúrtam

2012.03.17. 11:00
tag-reuters
Fotó: Brandon Malone

Visszatérése utáni első időmérőjén, Ausztráliában pocsékul ment Kimi Raikkönen, már az első harmadban kiesett, csak 18. lett, csapattársa, a szinte újonc Romain Grosjean 15 hellyel verte meg. A finnek pénteken kormányproblémái voltak, de elismerte, nem ez, hanem saját hibája hátráltatta.

"A kocsival nincs gond, én hibáztam és kicsit félreértettük egymást a csapattal, így nem mehettem még egy kört. A gép gyors, rendben van a kormány is. Nem tökéletesen az, amit akarok, de nem befolyásolja a vezetésemet" - mondta Raikkönen.

Bár csak a négy leggyengébb autót tudta megelőzni, nem aggódik: "Nem úgy ment, ahogy terveztük, a jó startpozícióval fizettünk érte, néha megtörténik. Könnyedén kellett volna a második harmadba jutnunk. Nem a legjobb rajt, a futamon próbálunk javítani.  Az biztos, hogy a 18.-nál jobbak tudunk lenni, meglátjuk".

A 32 éves exbajnoknak szép élményei is vannak a hátsó rajthelyekről, legnagyobb győzelmét a 16.-ról rajtolva szerezte 2005-ben, Szuzukában. Most is csak eggyel lesz hátrébb, mert a Melbourne-ben 17.-ként végző Sergio Perez autójában váltót cseréltek, amiért öthelyes rajtbüntetést kapott, így csak a 22.-ről kezdhet.