Schumacher nem álmodik győzelemről

2012.03.17. 15:20

2010-es visszatérése óta nem indulhatott olyan kedvező helyről Michael Schumacher, mint most az idénynyitó Ausztrál GP-n, a mercedeses a negyedik kockát szerezte meg. Csak a két McLaren és váratlanul a lotusos Romain Grosjean volt jobb nála. A második sorból már lehet nyerni, de a hétszeres bajnok nem gondol ilyesmire.

000 Hkg7063819
Fotó: Torsten Blackwood

"Nem igazán álmodom arról, hogy megnyerem ezt a versenyt. Rendben, negyedikek vagyunk, de előttünk erős srácok vannak. Remélhetőleg a dobogóra lesz esélyünk felállni, ez nem teljesen irreális. De hogy nyerjünk, arról még korai beszélni" - hűtötte le a rajongókat Schumacher.

A dobogó is nagy eredmény lenne neki, mert amióta visszajött, nem állt rajta, legjobbja a negyedik hely tavalyról, Kanadából.

A német esélyt látott az utolsó időmérőharmadig a még jobb rajthelyre, de akkor a McLarenek erősítettek, és elhúztak.

"Nem meglepetés, ahol vagyunk, és ha holnap egész jól megyünk, az sem lesz az. A többiek is jók, arra egyáltalán nem számítottam, ahogy a McLaren ellépett az utolsó harmadban. Addig mindannyian együtt voltunk, aztán a végére hirtelen megnőtt a különbség."

A mercis megverte mindkét Red Bullt, ezt sem várta: "Nagyjából olyan a mezőny, mint gondoltuk, kivétel, hogy a Red Bull mögöttünk van, és nem előttünk".

Nem mellesleg Schumachernek az is nagy eredmény, hogy megelőzte csapattársát, Nico Rosberget, aki hetedik lett - a tehetség az utóbbi két évben legtöbbször gyorsabb volt nála időmérőn. A 91-szeres futamgyőztest a jobb autó - spéci szárny - mellett a gumik hozhatták föl, a Pirelli idén az ő stílusának megfelelőbb gumikeverékeket gyártott.