Schumacher a testével védte a Mercedes titkait a kíváncsi fotósoktól Melbourne-ben

2012.03.21. 13:34

Amatőr videó készült a Michael Schumacher szombati kicsúszása utáni percekről, amin a hétszeres bajnok igyekszik eltakarni Mercedesének alját a kíváncsi fotóriporterek elől az Ausztrál Nagydíjon. A német a harmadik szabadedzésen pördült ki, autóját daruval emelték át a kerítésen, ekkor be lehetett látni alá.

Schumacher igyekezett lenyomni a kocsi elejét, hogy minél kevesebb látszódjon, miközben a fényképészek guggolva kattintgattak. Útjukba állt, elhajtotta őket a bajnok, hogy minél kevesebb felvétel készüljön.

A klasszis reakciója választ adhat a Mercedes speciális hátsó szárnyának, illetve különleges csatornarendszerének működésére, amiről jelenleg is csak spekulálni lehet. Nem tudni, a hátsó vagy az első légterelőre vezetik-e vissza a levegőt, ami egy kis lyukon a hátsó szárnyon keresztül áramlik a kasztni belsejébe, de mivel Schumacher ennyire védte az autó elejét, könnyen lehet, hogy a rendszer tényleg elnyúlik egészen az orrkúpig. Az is lehet persze, hogy más titkos fejlesztéseket igyekezett eltakarni a pilóta.

A spéci megoldásból egyébként balhé van, a Red Bull és a Lotus támadja, a McLaren védi a Mercedest.