Vettel: Karthikeyan egy idióta

2012.03.26. 10:36

Tizenegyedik lett, és nem szerzett pontot a Maláj GP-n Sebastian Vettel, mert néhány körrel a vége előtt ütközött Narain Karthikeyannal: lekörözte a HRT-st a világbajnok, de az hamar húzott vissza az ívre, és szárnyának jobb sarkával kilyukasztotta a Red Bull gumiját. A német defektet kapott, kerékcserére kényszerült, a negyedik helyről kiesett a tízből is.

David Coulthard volt F1-pilóta, jelenlegi szakkommentátor szerint versenybaleset volt, Vettel - és a felvételek szerint - nem, egyértelműen az indiai hibázott. Kicsit ugyan, de a bajnoknak 12 pontjába került. Karthikeyant utólag meg is büntették, 22.-nek sorolták vissza másodpercekre váltott áthajtásos büntetéssel.

Vettel a pályán középső ujjával jelezte, mi a véleménye kollégájáról, majd szóban is megerősítette érzéseit. "Különösen frusztráló így pontokat veszíteni. A közutakon néha idióta vezetőkkel lehet találkozni, úgy látszik, itt is van egy" - nyilatkozta a SkySportsnak.

A pontversenyben így hatodik, 17 pontra a vezető Alonsótól, a negyedik hellyel 30 pontja lenne a második helyen, öt egységgel a ferraris mögött.