Perez: Egy ideális világban még idén nyerek

2012.03.28. 09:20

"Nagyszerű verseny volt és nagyszerű érzés, de először kicsit csalódott voltam, mert úgy gondoltam, megnyerhetem, bár senki nem tudja, mi történt volna, ha képes vagyok támadni Fernandót. Megelőztem volna vagy sem, nem fog kiderülni. Közben aztán rájöttem, hogy a második is óriási eredmény és a tökéletes lökés a csapatnak, ami nagyon keményen dolgozik értem. Örülök, hogy mindenki boldog a Saubernél" - nyilatkozta pár nappal élete első dobogója után Sergio Perez, aki vasárnap Malajziában megszorította Fernando Alonsót az első helyért.

Tényleg úgy tűnt, nyerni fog, nem 2-3 tizeddel, hanem másodpercnyivel volt gyorsabb körönként a Ferrarinál, 7-8 köre lett volna még megelőzni, de hibázott, lefutott a pályáról, és az újabb hátrányt már nem tudta ledolgozni.

A jövővel kapcsolatban óvatos, nem feledkezett meg róla, esőverseny volt, ahol a kocsik között nagyjából eltűnnek a különbségek: "A futamtempónk jó volt, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nem átlagos versenyen, hanem nagyon speciális körülmények között mentünk".

A Sauber független csapatként még sosem nyert, így legalább még van hová fejlődniük, ám Perez figyelmeztet, nem szabad kiengedniük és gondolkozzanak reálisan - akkor hamar összejöhet a legjobb hely is.

"A cél, hogy fejlesszük az autót. Keményen kell dolgoznunk rajta, de a lényeg, hogy a földön maradjunk. Mindig is nyerni akartam, és most már erősen hiszek benne, hogy előbb-utóbb fogok is. Egy ideális világban már idén megtörténne" - nyilatkozta Perez az Autosporton.

A 22 éves mexikói hazája első dobogósa 41 éve, Pedro Rodriguez az 1971-es Holland GP-n lett szintén második.