Kimi Raikkönen hazatalált

2012.04.06. 13:33

Kipihenten és higgadtan tért vissza a Forma-1-be Kimi Raikkönen, és még az első két futam problémái sem tudták kizökkenteni. Folyamatosan pozitívan nyilatkozik, mindössze a kissé túl lelkes szurkolókkal nem tud megbarátkozni.

A finn szerint feljavult közérzete a Lotusnak köszönhető.

"Nagyon jól tudunk együttműködni, ami megkönnyíti a dolgokat. Az emberek azt mondják, lazább vagyok, és ez a csapat érdeme. Más itt a hangulat, mint amit eddig tapasztaltam, mindenki nyitott és nyugodt, mégis keményen dolgoznak, miközben odafigyelnek a részletekre is. Kényelmesen érzem magam itt, és emiatt jobban tudok figyelni a versenyzésre, azt hiszem, ezért mondják az emberek, hogy új emberként tértem vissza. De ugyanúgy koncentrálok és ugyanolyan motivált vagyok persze, mint régen" - dicsérte a francia-angol istállót.

Raikkönen két éve leginkább a médiafelhajtás miatt hagyta ott a Forma-1-et, mert a munkája a McLarennél majd idővel a Ferrarinál is 25 százalék autóvezetésből és 75 százalék PR-jópofizásból állt, nem beszélve az újságírókról, akiket sosem kedvelt. Mióta visszajött, az interjúkban láthatóan szívesebben és többet beszél, legalábbis egyelőre.

Jellemző kép a jelenlegi Raikkönenről, ami a héten készült Enstone-ban, a csapat központjában: a pilóta beugrott egyeztetni a Kínai GP előtti előkészületekről és a jövő évi autóról - szürke mackóban. A fotót gond nélkül kirakta a Lotus a hivatalos weboldalára. A McLaren vagy a Ferrari megtette volna?